8 juni 2015
20:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Näsets SK - Jitex Mölndal BK U

Revanschsugna efter förlusten i förra matchen och vi pratade innan om vikten att göra jobbet, att inte lämna över ansvaret till någon annan, samt att fortsätta spela lika bra som vi gjorde i första halvlek mot Landvetter. Dessutom sa vi att vi skulle vara med från början men det sär sista hörde nog inte tjejerna för Näset går upp i hög press och överraskar oss lite de första 5 minutrarna innan vi kommit igång. Men ganska snart inser tjejerna att idag så måste vi kämpa och gå in i närkamperna ordentligt.
Vi tar över mer och mer och spelet börjar komma igång och det är lika bra som senast. Kanske lite korta passningar på mitten och dår Näset också har många spelare centralt blir det i bland lite trångt. Men vi kommer ändå fram i flera blra anfall men instick genom Näsets backlinje. Vi har 2-3 riktigt bra lägen att ta ledningen men bollarna går precis utanför.
Så mitt i halvleken så kommer vi i ett fint uppspel på vänsterkanten, tillbakaspel och sedan en djupledspassning som friställer vår ytterforward och ledning 1-0.
Sedan ökar vi på med 2-0 innan pausen efter ytterligare ett uppspel på vänsterkanten som spelas snett innåt bakåt från kortlinjen och även om vi missar första läget behåller vi bollen, kan vända upp och lägga in den i bortre hörnet.
En bra känsla av att vi har kontroll på matchen men Näset är på inget sätt ofarliga utan oroar emellanåt med djupledsbollar och snabba forwards. Vi är dock riktigt stabila bakåt och avvärjer de farligheter som uppkommer.
Vi pratar om att inte slappna av utan att hålla uppe tempo och fokus och som vi gör det i andra halvlek, matchen slutar 8-0 efter riktigt bra spel med många instick på forwards med bra fart. Extra kul när samspelet funkar så bra som det gjorde idag och jättebra att vi får med ytterbackarna långt uppe i anfallen framför allt i andra halvlek.
Nästet var ett tungt lag att möta med mycket fysik och stundtals bra spel frammåt, och siffrorna kanske blev lite stora till slut men luften gick och ur hemmalaget efter 4-0.
Men idag var vi mycket mer aggressiva på alla fötter än senast mot Landetter, idag ville vi verkligen vinna och då är vi svårstoppade. Mycket bra insats idag tjejer! Fortsätt på samma sätt på fredag mot Hovås-Billdal!
Tack Tilda, Sofie, Nora och Wilma (F00) för inhoppet idag!